Westfalia Van Conversion

Geschreven op 27-01-2010 23:01 door autoblogger

Westfalia

Westfalia Van Conversion is een Duits bedrijf dat campers bouwt op basis van bestaande bestelwagens. Het is gevestigd in de gemeente Rheda-Wiedenbrück in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Op 1 oktober 1844 begon het bedrijf als smederij van Johann Bernhard Knöbel. Toen richtte het bedrijf zich vooral op het maken paardenwagens en koetsen.

Geschiedenis

In 1927 leverde de firma Knöbel zijn eerste aanhanger voor een personenauto en in 1935 werd de kogelkoppeling toegepast, die tegenwoordig wereldwijd wordt gebruikt. Westfalia is dus de uitvinder van de trekhaak zoals wij die vandaag de dag kennen. In 1950 begon een langdurige samenwerking met Volkswagen. Onder de naam Westfalia werd voor het nieuwe model Volkswagen Type 2 een Camping-box geleverd, waarmee een Volkswagenbusje tijdelijk kon worden omgebouwd van bestelwagen tot camper. Later bouwde het bedrijf ook busjes permanent om tot camper. Westfalia bouwde verder van 1964 tot 1973 de Volkswagen Fridolin voor Volkswagen. Van 1952 tot 1979 werden bij Westfalia de cabines voor de Unimog gebouwd.

In 1994 begonnen de financiele problemen voor het bedrijf. Drie managers uit de regio kochten het bedrijf en daarna werd het in drie onderdelen verdeeld:

  • Westfalia Trailer Group GmbH
  • Westfalia Van Conversion GmbH
  • Westfalia-Automotive GmbH & Co. KG.

Op 27 januari 2010 heeft het bedrijf faillissement aangevraagd. Vanwege de economische crisis waren de verkoopcijfers in 2009 dramatisch gedaald. Ze hopen een doorstart te kunnen maken in afgeslankte vorm.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
camper, fridolin, volkswagen, westfalia

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl