Walter Röhrl

Geschreven op 08-12-2009 12:12 door Alwood

Walter Röhrl is een Duitse rally- en racecoureur, geboren op 7 maart 1947 in Regensburg, Duitsland. Röhrl heeft onder andere succesvol gereden voor Fiat, Opel, Lancia, Audi, Porsche, Ford en BMW.

Carriere

Op zestienjarige leeftijd begon Röhrl te werken voor de Bisschop van Regensburg. Hij werd de chauffeur van de Bisschop en moest jaarlijks zo’n 120.000km rijden. Hij reed in 1968 zijn eerste rally.

Gedurende de jaren ’70 en ’80 was Röhrl favoriet voor het wereld rallykampioenschap. Hij won de legendarische rally van Monte Carlo vier maal in vier verschillende merken. De meest spraakmakende overwinning is die van 1982 waarin Röhrl in zijn achterwielaangedreven Opel Ascona 400 de Audi Quattro’s voor wist te blijven. In 1983 stapte hij in een andere, snellere achterwielaangedreven auto in: de Lancia 037. In 1984 heeft hij vervolgens plaatsgenomen in de Audi Quattro. In totaal heeft Röhrl 14 WRC overwinningen op zijn naam staan.

De laatste jaren is Röhrl hoofd testrijder voor de straatauto’s van Porsche. Hij is onderandere verantwoordelijk voor de rondetijden van de productie Porsche’s op de Nordschleife.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
persoon, rally, walter-rohrl

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl