Volkswagen Gol

Geschreven op 20-07-2012 13:37 door ricardo

De Volkswagen Gol is een model auto dat specifiek bedoeld is voor de Zuid-Amerikaanse markt, hoewel de modellen sindsdien ook in Noord-Amerika zijn verkocht. De auto zelf wordt gebouwd in Volkswagen do Brasil.

1980

De auto werd geïntroduceerd in 1980 en is het instapmodel voor de Zuid-Amerikaanse markt. Het is onafgebroken de best verkochte auto van Brazilië sinds 1987 en de best verkochte auto van Argentinië sinds 1998. Sinds de introductie zijn er meer dan 4,5 miljoen Gol’s geproduceerd.

Niet te verwarren met Golf

De naam Gol komt van het woord Goal en de auto moet niet verward worden met de Volkswagen Golf. De auto was een opvolger voor de Volkswagen Brasilia, op zijn beurt weer een opvolger van de kever. Het was een speciaal nieuw ontwikkelde auto met een luchtgekoelde boxermotor van de Kever, maar voorin geplaatst. Later werd de motor vervangen door een watergekoeld exemplaar van de Passat.

Er zijn globaal vier generaties geweest van dit model. In juli 2012 is het meest recente model gepresenteerd.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
Gol, volkswagen, vw

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl