Th!nk

Geschreven op 21-11-2015 0:20 door gorillaairlines

Th!nk is een synoniem voor de Noorse autofabrikant Think Global.

Autonieuws uit Noorwegen is zeer schaars, dus het was groot nieuws toen daar een kleine tien jaar geleden de Think City gepresenteerd werd. Het was een elektrische auto, die al snel de aandacht van Ford Motor Company trok die daarmee de betrokkenheid bij het milieu wilde tonen. Ford trok de stekker uit de samenwerking, maar naar het nu laat aanzien een beetje voorbarig.

In 2007 probeerde Think het opnieuw met de Th!nk City, inclusief een verhoogde actieradius. De ZEBRA-batterijen of accu’s van de Amerikaanse sportwagenbouwer Tesla Motors worden daarbij gebruikt. De marktintroductie in 2007 mislukte, maar in 2008 werden enkele honderden exemplaren aan Noorse klanten verkocht.

In mei 2009 verleende de RDW de Europese typegoedkeuring voor de Th!nk City, waarmee het de eerste elektrische auto is die in heel Europa met typegoedkeuring kan worden gekocht. De prijs in Nederland bedraagt ongeveer 40.000 euro. De auto is nu in Nederland leverbaar via Elmonet, vlakbij vliegveld Groningen.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
automerk, elektrisch, elektrische auto, tesla, th!nk, think

Revisies:
Artikelen op autoblog.nl