Sabine Schmitz

Geschreven op 11-11-2009 13:55 door autoblogger

Sabine Schmitz (Adenau, 14 mei 1969) is een Duitse autocoureur en presentator. Ze is voornamelijk bekend van haar optredens bij Top Gear en het feit dat ze chauffeur is van BMW M5 “Ring taxi”.

Nürburgring

De ‘Ring is een tweede huis voor Sabine, sinds haar jeugd rijdt ze er al rondjes. En in 1996 was ze de eerste vrouw die de legendarische 24-uurs race van de Nurburgring won. Ze heeft naar eigen zeggen inmiddels al meer dan 20.000 rondje op het ruim 20 kilometer lange circuit gereden en elk jaar komen daar zo’n 1.200 rondjes bij.

Top Gear

Sabine Schmitz heeft al een aantal keren haar opwachting gemaakt in het autoprogramma Top Gear. In december 2004 had Sabine haar eerste verschijning in het programma. Ze bewees toen dat ze sneller met een Jaguar S-Type Diesel over de Nurburgring kon rijden dan Jeremey Clarkson. Ze zei zelfs: “I tell you something, I could do that lap time in a van”. Een seizoen later bleek dat het haar net niet lukte. In aflevering 6 van seizoen 11 nam ze het samen met Tim Schrick en Carsten van Ryssen op tegen Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
bmw, m5, nurburgring, persoon, ringtaxi, sabine-schmitz, topgear

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl