Peter Horbury

Geschreven op 04-02-2010 23:32 door autoblogger

Peter Horbury (59) is een Britse designer. Vanaf 1 mei 2009 is hij verantwoordelijk voor de divisie Product Design van Volvo Cars.

Horbury was daarvoor als Executive Director Design bij Ford Motor Company verantwoordelijk voor de uitvoering en designstrategie van alle Ford, Lincoln and Mercury producten in Noord Amerika. Voorafgaand aan deze functie vervulde Horbury de functie van Premier Automotive Group’s (PAG) Executive Director of Design, waarbij hij verantwoordelijk was voor productdesign en -strategie van Aston Martin, Jaguar, Land Rover en Volvo. Meer dan twintig jaar expertise op het gebied van luxe voertuigen staat achter zijn naam, een bekendheid in de auto-industrie.

Van 1991 tot 2002 leidde Peter Holbury als Design Director van Volvo Car Corporation, de designteams van Zweden, Spanje en Californië.In deze functie was hij verantwoordelijk voor zowel de creatie als implementatie van het nieuwe design DNA, waaronder het ontwerp van de XC90 en de prijswinnende Environmental Concept Car en de Safety Concept Car.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
aston-martin, design, ford, Jaguar, land-rover, lincoln, mercury, persoon, peter-horbury, volvo

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl