Paul Koot

Geschreven op 28-01-2010 22:40 door autoblogger

Paul V.J. Koot is een Nederlandse zakenman en ex-lancia importeur.

Lancia Hyena

De Lancia Delta was destijds een succesvol model, de auto werd in 1980 zelfs verkozen tot ‘Car of the year’. Daarop volgde er een soort GTI versie, genaamd de Lancia Delta Integrale. Dat was een auto met dikke viercilinder en de bekende integrale vierwielaandrijving. Paul Koot heeft een special edition van de Delta Integrale laten maken, genaamd Hyena. Samen met Zagato werd het gewicht verminderd, denk aan een lichtgewicht chassis en een carbon interieur, inclusief een carbon dak. De motor werd slechts licht getweaked (250 pk). De eerste auto was in 1992 een feit, helaas werden er slechts 24 units gemaakt.

Carrozzeria Touring Superleggera

In 2006 werden de rechten voor gebruik van de naam Touring Superleggera geacquireerd door Zeta Europe BV, een bedrijf van Paul Koot. Zeta Europe BV is tevens eigenaar van diverse andere Italiaanse bedrijven zoals Carrozzeria Granturismo en Ruote Borrani.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
carrozzeria-granturismo, carrozzeria-touring, coachbuilding, hyena, Lancia, paul-koot, persoon, ruote-borrani, zeta, zeta-europe

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl