Mazda RX-8

Geschreven op 18-01-2010 11:23 door Machoman

De sportwagen van Mazda, RX-8 genaamd werd geleverd in Nederland en Belgiƫ vanaf december 2003 tot december 2008.

De wagen heeft een Hp versie, die 231 pk heeft, maar ook een SP versie, die 192 pk heeft, het zijn dus geen katjes om zonder handschoenen vast te pakken dus! De auto heeft een Renesis wankelmotor, die in 2003 de titel ‘International Engine Of The Year 2003’ heeft gekregen. Bij de HP Renesis begint de rode zone op de toerenteller bij 9000 toeren.

Achteraan heeft de Mazda opvallende, achterwaarts scharnierende, halve achterdeuren, mocht het een Rolls zijn, werden de deuren ” Suicide Doors” genoemd, door die deuren worden de 2 achterstoelen ontsloten. De RX-8 heeft geen B-stijl, dat is de stijl die bij andere auto’s de voor en achterkant van elkaar scheiden. Gelukkig zit er wel een mechanisme op dat zorgt dat de achterdeuren geopend kunnen worden, voordat de voordeuren open zijn.

De motor is achter de vooras geplaatst, zodat de gewichtsverdeling tussen de voor- en achteras ideaal is. Ze hebben een verdeling van 50/50. De RX-8 zet een gewicht van 1290 kg op de weegschaal, daardoor is de auto zeer licht, dit komt door het gebruik van aluminium en kunststof onderdelen. De cardanas is van koolstofvezel , de motorkap en achterdeuren van aluminium.

De RX-8 motor wordt gebruikt in de Formule Mazda, waar hij wordt opgekrikt tot 250 pkLogin om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
mazda, Mazda RX-8, RX-8, wankelmotor

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl