Luc Donckerwolke

Geschreven door autoblogger, laatst aangepast op 05-02-2013 8:32 door autoblogger

Luc Donckerwolke is een Belgische autodesigner, geboren in Lima (Peru) op 19 juni 1965. Hij heeft in Brussel een studie tot industrieel ingenieur gedaan, waarna hij in Vevey (Zwitserland) in het Art Centre Europe verder heeft gestudeerd.

In 1990 begon hij zijn carrière bij Peugeot als stagiair, maar vertrok in 1992 naar Audi Design. Hij ontwierp modellen voor Audi en Škoda, waaronder de Audi A4 Avant, Audi R8 Le Mans, Škoda Fabia en Škoda Octavia.

In 1998 ging hij werken als ontwerper voor Lamborghini. Hij tekende er onder andere de welbekende Murciélago, Gallardo, Gallardo Spider en Murciélago roadster, in maart 2003 werd hij daar hoofd van de ontwerpafdeling (Chief Designer).

In 2005 maakte hij binnen de Audi-groep de overstap naar Seat, waar hij Walter de Silva opvolgde. In 2008 was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe Seat Ibiza. Ook de conceptcars Tribu, IBx en IBe waren van zijn hand.

Eind april 2011 werd bekendgemaakt dat Donckerwolke het Spaanse Seat zal verlaten, zijn opvolger bij Seat is Alejandro Mesonero. Donckerwolke zal zich gaan bezighouden als Head of Advanced Design voor de Volkswagen Group.

In september 2012 krijgt Donckerwolke echter alweer een andere rol toebedeeld, hij wordt officieel de Director of Design van Bentley en volgt daarmee de Belgische Dirk van Braeckel op.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
audi, bentley, design, gallardo, lamborghini, Luc-Donckerwolke, murcielago, persoon, seat, Skoda, VAG, volkswagen

Revisies:
Artikelen op autoblog.nl