Landwind

Geschreven op 02-02-2010 15:14 door autoblogger

Landwind is een Chinees automerk dat tot het Jiangling concern behoort. Sinds 2005 worden Landwind-terreinwagens geïmporteerd in Europa door Peter Bijvelds.

Het enige model dat in Europa verkocht werd, de JMC Landwind, is een kopie van de Isuzu Rodeo (en werd ook verkocht onder de namen Vauxhall Frontera in het Verenigd Koninkrijk, Opel Frontera in de rest van Europa en Holden Frontera in Australië en Nieuw-Zeeland) uit de jaren 1991 tot 1998. De Landwind zijn introductieprijs lag rond de 15.000 Euro.

De eerste Landwind-auto’s voor de Europese markt kwamen op 4 juli 2005 in de haven van Antwerpen aan. De introductie van een aantal Chinese merken voor Europa op de IAA in Frankfurt in 2005 werd danig in de war gegooid door de bekendmaking dat de Landwind levensgevaarlijk zou zijn. Deze terreinauto op basis van een oud model Opel Frontera scoorde zeer slecht bij botsproeven. Omdat het model al een behoorlijk aantal jaren oud is was dat ook wel te verwachten. Het zal de opkomst van de Chinese auto hoogstens vertragen…

JMC Landwind Europe werkt nu samen met de ADAC om de veiligheid van de Landwind te verbeteren. Eén van de verbeteringen die werd doorgevoerd was een verstevigingsbalk bij het dashboard.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
automerk, crash, frontera, isuzu, Jiangling, jmc, landwind, opel, peter-bijvelds

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl