KITT

Geschreven op 23-11-2009 16:33 door autoblogger

De Knight Industries Two Thousand, afgekort KITT, is een fictieve superauto uit de tachtiger jaren en speelde een rol in de televisieserie Knight Rider. Tevens doet de auto in aangepaste vorm mee in een nieuwe Knight Rider-serie uit 2008.

Historie

KITT is ontworpen door Charles Graiman in opdracht van Wilton Knight, de oprichter van de Foundation of Law and Government. KITT is een bijna onverwoestbare auto, uitgerust met een diverse elektronische gadgets om zijn berijder, Michael Knight, bij te staan in zijn missies.

KITT beschikt over kunstmatige intelligentie en een persoonlijkheid die bijna gelijk is aan die van een mens. Daardoor is hij niet alleen in staat om te praten, maar ook om te redeneren en om sarcastische opmerkingen richting Michael te maken. Als KITT praat, zie je altijd een rode frequentiemeter op het dashboard.

Achtergrond

KITT is in de originele serie een omgebouwde Pontiac Firebird Trans Am uit 1982. Daardoor werd de Trans-Am uit dat jaar zeer populair. In het begin van de serie werd KITT ook nog aangeduid als zijnde een Pontiac OF Trans-Am. Later in de serie werd de term black T-top gebruikt omdat Pontiac had aangegeven het een beetje beu te zijn dat Trans-Am kopers graag met een computerdashboard en een rode scanner in de bumper wilden rondrijden.

2008-serie

In de Knight Rider-film uit 2008 werd een nieuwe versie van KITT geïntroduceerd: de Knight Industries Three-Thousand. Deze KITT is gemodelleerd naar een Ford Mustang Shelby GT500KR. Deze Mustang heeft 540 pk en kwam erg veel in beeld, mede dankzij een sponsorship van Ford.

De nieuwe versie van KITT gebruikt nanotechnologie voor al zijn vaardigheden. Hierdoor beschikt hij over meer mogelijkheden. Zo kan hij bijvoorbeeld van kleur veranderen.

Om de diverse gedaanten van KITT te managen zijn er drie versies gemaakt:

KITT Hero

Een Ford Mustang Shelby GT500KR, deze speelt de dagelijkse KITT.

KITT Attack

Een supersnelle versie van KITT Hero, deze transformeert in Attack modus met behulp van air-ride technologie en aangepaste onderdelen/panelen;

KITT Remote

De bestuurderloze versie van KITT, dit is een soort afstandsbestuurbare Ford Mustang Shelby GT500KR.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
firebird, ford, gt500, gt500kr, kitt, knightrider, michael-knight, mustang, pontiac, shelby, trans-am, zwart

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl