KESSY: Keyless Entry Start and Exit System

Geschreven op 15-09-2010 8:21 door autoblogger

Een auto die is uitgevoerd met KESSY beschikt over een sleutel die door speciale sensoren in de deurgepen wordt herkend zodra de bestuurder binnen een straal van circa 1,5 meter van de auto komt. Het aanraken van de deurgrepen of het VW-logo op de achterklep volstaat vervolgens om de ontgrendeling te activeren. Ook in het interieur wordt de speciale KESSY-sleutel ‘herkend’- het is niet nodig hem daarvoor in het contactslot te steken. Als de sleutel door de sensoren wordt ‘goedgekeurd,’ wordt het stuurslot automatisch uitgeschakeld. Een druk op de startknop is vervolgens voldoende om de motor te starten.
Nadat de bestuurder de auto heeft verlaten (met de sleutel op zak), kan hij de auto afsluiten met een druk op een van de speciale vergrendelingknopjes naast de deurgrepen.
Het KESSY-systeem is oorspronkelijk ontwikkeld voor de luxueuze Phaeton. Op de Golf, Scirocco en Tiguan is het tegenwoordig ook leverbaar tegen een meerprijs.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
kessy, techniek, volkswagen, vw

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl