Jason Castriota

Geschreven op 18-06-2010 16:41 door autoblogger

Jason Castriota is een Italiaans-Amerikaanse auto-ontwerper, geboren in White Plains, New York.

Hij groeide op in Greenwich, Connecticut. Hij studeerde aan het Emerson College in Boston, waarna hij overstapte naar het Art Center College of Design in Pasadena. Na zijn stage bij de Pininfarina design studio besloot hij in Turijn te blijven in plaats van terug te keren naar de VS om zijn studie te voltooien. Bij Pininfarina werkte hij onder Ken Okuyama en later Lowie Vermeersch, waar hij een goede training kreeg. Als designer nam hielp hij mee met het ontwerp van productie auto’s zoals de Ferrari 599 GTB Fiorano en de Maserati GranTurismo, conceptcars zoals de Maserati Birdcage en de Rolls Royce Hyperion. Tevens was hij hoofd ontwerper voor speciale projecten zoals eenmalige exclusieve auto’s voor bepaalde klanten, denk daarbij aan de Ferrari P4 / 5 van Pininfarina en de Ferrari 612 Kappa.

Castriota stopte bij Pininfarina aan de vooravond van de Autosalon van Parijs in september 2008 en werd design director bij Stile Bertone. Daar ontwierp hij de Bertone Mantide, op basis van de Corvette ZR1.

In 2010 werd bekend dat Castriota als design director aan de slag gaat bij Saab Automobiles.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
Bertone, design, jason-castriota, mantide, persoon, pininfarina, saab

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl