Jaguar D-Type

Geschreven op 17-01-2010 20:47 door sven2

De Jaguar D-type is een in een fabriek gebouwde raceauto, net zoals zijn voorganger, de C-type. De Jag D-type heeft een straight-XK motor design. In het begin van zijn levensjaren was de D-type enkel te verkrijgen met een 3.4 liter benzine, later zocht ook een 3.8 benzine zijn weg naar de de revolutionaire auto, die vooral uitblonk door zijn aerodynamica, maar ook door zijn monocoque chassis. De D-type was enkel voor gebruik op circuit gebouwd, maar nadat Jaguar stopte met het produceren van de D-type voor de autosport, bood het bedrijf het onafgemaakte chassis aan, zoals de voor op de openbare weg bedoelde versie van de Jaguars XKSS. Deze auto’s kregen (gelukkig) een aantal aanpaasingen mee, zoals bijvoorbeeld een bijrijdersstoel, een 2e deur, een volledige voorruit en een dak, enkel hoogstnoodzakelijke dingen, denk ik toch!
Maar op 12 februari 1957 sloeg het noodlot toe, door een brand op Browns Lane werden er maarliefst 9 van 25 D-types die zo goed als klaar of zelfs volledig klaar waren totaal verwoest teruggevonden.
Het eerste productiemodel van de D-type werd geveild in juli 2008 voor een bedrag van £2.201.500 (!) pond!Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
D-type, Jaguar

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl