Innocenti

Geschreven op 04-02-2013 14:40 door ricardo

Innocenti was een Italiaans bedrijf dat onder meer koelkasten, auto’s en bromfietsen bouwde. Het is opgericht door Ferdinando Innocenti.

Austin A40

Innocenti begon in 1960 met het in licentie bouwen van de Britse Austin A40. De auto had een conventionele, maar betrouwbare techniek. Op basis van de A40 liet Innocenti een door Ghia ontworpen Spider ontwikkelen, waarvan er een kleine 7600 stuks verkocht zijn.

Mini’s

De Innocenti IM3 (In feite een auto uit de BMC stal, die o.a. verkocht werd als Austin 1100) was de volgende auto. De betrouwbaarheid van dit model was niet zo goed en dit zorgde voor een tegenvallende verkoop. Ook ging het de Mini verkopen.

Overnames

In 1966 overleed Ferdinando Innocenti en daarmee brak een moeilijke tijd aan voor het bedrijf. Het werd in 1972 onderdeel van British Leyland, in 1976 onderdeel van De Tomaso en in 1990 onderdeel van de FIAT-groep.

Verkocht als Zastava in Italië

In 1974 werd de voorlopig laatste Innocenti voorgesteld, de op basis van de Mini gebouwde 90/120 serie, met een vrij hoekige carrosserie. De versie uitgerust met een Daihatsu 1-liter dieselmotor werd vrij succesvol in Italië. Sindsdien worden Zastava (Yugo) modellen in Italië verkocht als Innocenti.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
budgetmerk, fiat, im3, innocenti, licentie, zastava

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl