Infiniti

Geschreven op 02-02-2010 12:06 door autoblogger

Infiniti is een japans automerk dat gebaseerd is op de auto’s van moedermaatschappij Nissan, een bedrijf dat tegenwoordig onderdeel is van de Renault Group. Infiniti’s hebben een luxer interieur met krachtigere motoren, een verbeterde wielophanging en stuursysteem t.o.v. de Nissan varianten.

Geschiedenis

In 1989 werd Infiniti geïntroduceerd in Amerika, de bedoeling was om te concurreren met de luxe merken van Honda en Toyota, die respectievelijk Acura en Lexus heten.

De eerste Infiniti reclamecampagne werd geproduceerd door Zen, er werd geen Infiniti in vertoond en werd een regelrechte ramp! Gelukkig kon andere reclame wel zorgen dat de verkoop werd aangemoedigd en ook de prijzen die de modellen wonnen, maakte van Infiniti een belangrijke leverancier van luxueuze auto’s.

Het is voornamelijk de Q45 die bijdraagt aan het succes van Infiniti, deze luxueuze sedan heeft een 278 pk sterke motor, actieve vering en een super-de-luxe interieur.

Al reeds in 1997 kwam Infiniti met een mid-size SUV, de QX4, het was eigenlijk een gemoderniseerde en vooral een luxueuze Nissan Pathfinder, met de QX4 was Infiniti de eerste fabrikant die kwam met een mid-size SUV (specialisten als Jeep en Land Rover niet meegerekend), de QX4 kwam er voor de Lexus RX 300 en ook voor de Mercedes ML, de QX4 was enorm in het terrein, omdat hij een platform had, dat was afgeleid van een exemplaar afkomstig van een vrachtwagen.

Europa

Primeurs van nieuwe modellen zijn er altijd in overvloed op de jaarlijkse salon van Genève en af en toe bestaat dat uit de presentatie van een nieuw merk. In 2008 was het de beurt aan Infiniti (en niet Infinity zoals zelfs autojournalisten nog schrijven). De eerste Infiniti dealers openen hun deuren in Parijs, gevolgd door Brussel, Amsterdam en Rotterdam. Voor de Europese Infiniti’s werden de wagens op 500(!) punten aangepast t.o.v. de Amerikaanse exemplaren, de motoren werden verfijnd, het design werd gemoderniseerd, en de remmen en andere veiligheidssysteem verbeterd, maar ook het interieur werd beter afgewerkt, zodat alle wagens aan de eisen van de Europese koper werden aangepast.

Het is de vraag of Infiniti toekomst heeft in Europa, want Lexus heeft er bijna twintig jaar over gedaan om enig succes te boeken. Toch denkt Infiniti dat er zelfs mensen zijn die niet kunnen wachten op de introductie en daarvoor gaf men de mogelijkheid alvast een model te reserveren via hun website. Infiniti is overigens al twee decennia actief in de VS, ongeveer net zo lang als Lexus. Er wordt gestart met een programma van een kleine sedan, een daarvan afgeleide coupé en twee suv’s.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
automerk, FX45, G35, Infiniti, nissan, Q45, QX4

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl