Hennie van der Most

Geschreven op 23-11-2009 16:04 door Alwood

Hennie van der Most (Slagharen, 1950) is een Nederlands ondernemer.

Biografie

Hennier van der Most begon op 16 jarige leeftijd als ‘krullenjongen’ in een metaalfabriek. Zijn eerste recreatieve onderneming was een sauna met zwembad en bar in een schuur. Later, in 1980, begint hij een grotere onderneming genaamd “De Bonte Wever”. Hennie realiseert zich dat er een grote markt is voor zwembaden, attracties, restaurants en hotels. In 2004 is van der Most uitgeroepen tot “meest markante horecaondernemer van Overijssel van het jaar 2004”. In zijn bedrijven werken nu zo’n 1500 mensen. Van der Most bezoekt zijn bedrijven vaak en efficiënt in zijn helikopter.

Televisie

In 2009 is van der Most begonnen met het programma “Operatie van der Most” op omroep MAX. Hij heeft hierin een rol als bedrijvendokter. Een soortgelijke functie had John Harvey-Jones in de jaren ’90 op de BBC bij het programma “Troubleshooters”.

Toyota

In 2009 was van der Most ook te zien in een reclame-film van Toyota. Hij neemt het in deze korte film met zijn helikopter op tegen een Toyota Avensis, bestuurd door Vicki Butler-Henderson.

Pretpark voor Snelheidsduivels

In 2005 waren er geruchten dat van der Most een “pretpark voor snelheidsduivels” zou gaan maken. Op het terrein van een voormalige energiecentrale in Meppen zou plaats worden gemaakt voor ten minste 10 racabanen. De banen bieden ruimte voor zowel raceauto’s, dragsters, crosswagens en motoren. Het is sindsdien stil rondom dit nieuwe pretpark.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
avensis, hennie-van-der-most, persoon, toyota

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl