Citroën C3 Pluriel

Geschreven op 17-01-2010 16:31 door Machoman

Citroën bracht in 2002 de Citroën C3 uit, die auto werd voorgesteld als de opvolger van de Saxo, hoewel die een stuk kleiner was, maar Citroën had dat pas door toen ze de C2 in 2004 uitbrachten. De C3 is enkel verkrijgbaar als 5 deurs Hatchback, de C2 is enkel als 3 deurs verkrijgbaar. Het platform van de C3 word gedeeld binnen het PSA Peugeot Citroën concern gedeeld met de Citroën C2 en de Peugeot 1007 en 207.
De C3 ziet er vrolijk uit, hij laat ook enkele verwijzingen naar de 2CV toe, de auto bleek een enorm succes te zijn en Citroën wou die kans grijpen, zo maakte ze een XTR en een Pluriël variant. De XTR is niet veel meer dan een Citroën C3 met dikkere bumpers die hoger op zijn poten staat, nee veel stelt die niet echt voor, daarom gaan we verder met de Pluriël variant.
Die C3 Pluriël is zeer moduleerbaar, zo kan die wagen gebruikt worden als cabriolet, maar ook als Pick-up en gesloten wagen. De auto kan je zien als een soort opvolger van de Méhari uit de jaren ’70. Jean-Pierre Ploué heeft meegewerkt aan het ontwerp van die Pluriël, die man is bekend van de Renault Twingo.
Volgens Citroën is de Pluriël een 4 in 1 auto, iets wat in de praktijk niet helemaal klopt. Zo blijkt de ombouw tot cabrio omslachtig en in de roadster gedaante, moeten de dakstijlen thuisblijven, handig is anders!
Jammer genoeg heeft de C3 Pluriël nooit de verwachtingen volbracht die Citroën had gedacht en dat in tegenstelling tot de gewone hatchback.

De C3 Pluriël is met verschillende motoren beschikbaar waarvan de 1,6 benzine met 110 pk het topmodel is.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
C3, C3 Pluriël, Citroen, Frankrijk, Pluriël, PSA

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl