Chevron-logo Citroën

Geschreven op 02-07-2012 9:37 door ricardo

André Citroën (5 februari 1878 – 3 juli 1935) is de naam van de ingenieur die aan het begin van de twintigste eeuw een autofabriek opricht in Frankrijk. In 1900 verwerft hij in Polen een Russisch patent voor een productiemethode die hem in staat stelt om tandwielen met een V-vormige vertanding te produceren. Voordeel daarvan is de grotere sterkte en het lagere geluidsniveau. Deze bijzondere vorm vindt men later terug als de “dubbele chevron” in het Citroën logo.

V-vormig

In 1900 koopt Citroën het alleenrecht voor een productiemethode die het mogelijk maakt om tandwielen met een V-vormige vertanding te produceren. Deze vorm werd verwerkt in het “dubbele chevron” logo. Op de grill van de “traction avant” is dit nog erg twee-dimensionaal, al snel krijgt het de scherpe strakke styling die pas in 2009 werd losgelaten.

Dubbel

De dubbele Chevron blijft, maar wordt afgerond tot wat in designerskringen al de “dubbele hondenneus” wordt genoemd. Eerder werden er al onbegrijpelijke inconsistenties doorgevoerd, zoals bij de C4 WRC. De wijze waarop hier het logo in de grill is verwerkt vloekt met het lange tijd gebruikelijke logo dat als sticker nog op de motorkap te zien is.

Het nieuwe logo is als eerste toegepast op de GT Concept. Het eerste productiemodel dat het logo draagt is de C3.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
andre-citroën, chevron, Citroen, logo

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl