Bijtelling privé-gebruik auto van de zaak 2010

Geschreven op 05-01-2013 17:28 door Wouter

De bijtelling is minimaal 25% van de waarde van de auto, behalve voor zuinige, zeer zuinige auto’s of voor auto’s zonder CO2 emmissie.

Voor zuinige auto’s geldt een bijtelling van minimaal 20%. Een auto is zuinig als de CO2-uitstoot van de auto: Meer dan 95 gram en niet meer dan 116 gram per kilometer is bij een auto die op diesel rijdt. Meer dan 110 gram en niet meer dan 140 gram per kilometer is bij een auto die niet op diesel rijdt

Voor zeer zuinige auto’s geldt een bijtelling van minimaal 14%. Een auto is zeer zuinig als de CO2-uitstoot van de auto: niet meer dan 95 gram per kilometer is bij een auto die op diesel rijdt. Niet meer dan 110 gram per kilometer is bij een auto die niet op diesel rijdt

In 2010 is de bijtelling minimaal 0% voor auto’s met een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer, de zogenoemde nulemissie-auto’s.

De term ‘minimaal’ wil zeggen dat de bijtelling hoger kan zijn als de werkelijke waarde van het privégebruik hoger is.

Voor auto’s die meer dan 15 jaar geleden voor het eerst in gebruik zijn genomen, is de bijtelling minimaal 35% van de waarde van de auto in het economische verkeer. Bij deze oude auto’s is de catalogusprijs niet van belang.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
0%-bijtelling, 14%-bijtelling, 20%-bijtelling, bijtelling, prive-gebruik

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl