Bentley

Geschreven op 18-01-2019 13:24 door autoblogger

Bentley Motors Limited is een Britse fabrikant van luxueuze automobielen en sportwagens. Het bedrijf is opgericht in Engeland op 18 januari 1919 door Walter Owen Bentley (1888-1971). Sinds 1998 maakt het deel uit van de Volkswagen Group.

Bentley’s programma is inmiddels geheel Volkswagenproof. Eind 2009 is de grote Mulsanne limousine gepresenteerd als opvolger van de Arnage. Daarmee is ook de bovenzijde van het programma in lijn met de nieuwe Bentley-stijl. Begin deze eeuw werd de start van het “nieuwe Bentley” ingeluid met de komst van de Continental GT, een fraaie coupĂ©, die aan de basis stond van een verschillende varianten. Een vierdeurs versie is de Flying Spur, die in tegenstelling tot de GT een ongelukkige lijn heeft gekregen. Het lijkt erop alsof de auto pas is getekend nadat de lijnen van de GT al op papier stonden. Dat heeft geen verkeerde uitwerking gehad bij de open uitvoering, want deze GTC ziet er fraai uit. Snelle uitvoeringen van de Continentals hebben de benaming Speed, terwijl het meest sportieve model Supersports gedoopt is.

De Bentley Continental GT werd ontworpen door de Belg Dirk van Braeckel. Sinds 2003 verkocht Bentley meer dan 60.000 exemplaren van de Continental GT, een ongelofelijke prestatie. In 2017 kwam er een nieuwe versie van de Continental GT. De meerderheid van de verkopen betreft tegenwoordig de Bentayga, een SUV van Bentley.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
automerk, bentley, continental-gt, dirk-van-braeckel, VAG, volkswagen, walter-owen-bentley

Revisies:
Artikelen op autoblog.nl