Bentley Continental

Geschreven op 16-01-2010 19:57 door sven2

Bentley bracht in 2003 de Continental GT uit, een 4-persoons gran-turismo die je overal in alle comfort naar toe brengt. De Continental reeks word gezien als de ‘kleine’ Bentley t.o.v. de Arnage, de Continental-serie heeft ook niet meer de 6.3/4 V8, maar een 6.0 W12, geleend uit het VW magazijn. De Continental GT is de eerste ‘nieuwe’ Bentley sinds de VW overname. De GT haalt 520 pk uit de W12 en is in staat om 318 km/u te halen, de sprint van 0 tot 100 km/u haalt de GT in 4,8 seconden. De kleine Bentley was ook een stuk bereikbaarder dan de Arnage Brooklands, maar ook een stuk moderner qua design.
Toen bleek dat GT zo goed verkocht, kwam Bentley met een Flying Spur, een ruime limo die alweer kleiner, maar ook sportiever en betaalbaarder is dan de Arnage, deze auto heeft ook weer 520 pk, maar moet het met een topsnelheid van 312 km/u doen en de 0-100 sprint rond hij af in een keurige 5.2 seconden, niet slecht voor een 2475 kg wegende loebas van meer dan 5,3 meter!
Ook die Flying Spur verkocht als zoete broodjes en dus kwam al snel een GTC, een ruime 4-zits cabriolet, alweer met een 520 pk sterke 6.0 W12 en met een topsnelheid van 312 km/h, dit is haalbaar als de kap toe is, wanneer die kap open is kan je ‘slechts’ 302 km/u, de 0-100 doet hij in 5.1 sec.
Het interieur van de 3 continentals is vergelijkbaar, het gehele interieur is te bekleden met een enorme keuze aan hout, leder. Zo is het dashboard identiek, welke variant je ook kiest. Denk daarbij nog het prachtige edelmetaal en het vele chroom en je moet toegeven dat je hier met 1 van de mooiste interieurs ooit te maken hebt. Jammer genoeg zijn er ook veel VW knoppen op te merken, het hele navigatie systeem bijvoorbeeld is knal hetzelfde als dat van de VW Pheaton, niet dat dat een wereldramp is, maar het is en blijft een gemiste kans, maar dat is geen rede, vind ik, om geen Bentley uit de Continental reeks te kopen.
Maar na enkele jaren productie kwam Bentley erachter dat hun klanten vonden dat hun Bentley toch nog een tikkeltje sneller en krachtiger mocht zijn. Dit liet Bentley zich geen 2x zeggen, niet veel later werd er een Bentley Continental GT Speed gelanceerd, hetzelfde design als de ‘gewone’ GT, maar dan met een aangepaste W12, zo heeft die W12 nu 611 pk i.p.v. 520 en haalt de GT Speed een top van 326 km/u, de 0-100 tijd werd ook verbeterd: nu doet hij dat klusje in 4,5 sec!
Er werd sinds de lancering van GT Speed bijna geen enkele gewone GT verkocht, merkte Bentley op, dus werd er ook een GTC Speed en een Flying Spur Speed gelanceerd.
De GTC Speed heeft nu 600 pk en haalt een top van 622 km/u met gesloten kap (dicht: 612) en hij haalt de 100 km/u vanuit stilstand in slechts 4.8 sec!
De Flying Spur heeft in Speed gedaante 610 pk en een top van 322 km/u en een acceleratie van 0-100 in 4.8 seconden, een beetje zoals de GTC dus.
Verder heeft de volledig Continental vleet een onafhankelijke ophanging, zowel voor als achter, maar staan ze ook allemaal op het “Volkswagen D” platform, zoals de VW Pheaten waar hij ook nog dingen mee deelt als de Airco, veiligheid-technieken enzoverder

Zo zie je maar dat Bentley geen Oude-heren merk is, zoals vele mensen denken, maar een sportief, elegant merk waar iedereen in mee kan.
Bentley, for you and me.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
bentley, Continental, Flying Spur, Flying Spur Speed, GT, GT Speed, GTC, GTC Speed, Speed

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl