Adrian van Hooydonk

Geschreven op 30-03-2010 9:52 door sjiirs

Adrian van Hooydonk, geboren op 21 juni 1964 in Echt (limburg), is een succesvolle Nederlandse auto-ontwerper. In 2009 volgde hij de Amerikaan Chris Bangle op als Chief of Design bij BMW. Hij heeft ruim 17 jaar met Bangle samengewerkt.

Adrian van Hooydonk studeerde Industrial Design aan de technische universiteit van Delft en studeerde daarna verder aan het Art Center in Vevey, Zwitserland. In 1992 begint van Hooydonk als ontwerper bij de BMW groep. Hij is van 2001 tot 2004 directeur van Designworks USA, een dochteronderneming van BMW. Sinds 2004 woont en werkt Adrian in Munchen waar hij jarenlang nauw samenwerkt met hoofdontwerper Chris Bangle. Onder zijn leiding zijn onder andere de BMW 6-serie en de 3-serie Coupé ontworpen. Begin 2009 werd van Hooydonk, na het vetrek van Bangle, benoemd tot Director of Design van de BMW Group. Hij is daardoor onder meer de designbaas van Rolls-Royce en MINI.

Van Hooydonk is getrouwd met een Duitse die eveneens als ontwerper werkt, bij Designworks.Login om dit wiki-artikel aan te vullen of te wijzigen. Ben je nog niet geregistreerd? Meld je aan!

Tags:
bmw, chris-bangle, design, designworks, mini, ontwerpers, persoon, rolls-royce

Revisies:

Er zijn geen revisies voor dit artikel.

Artikelen op autoblog.nl